Osnovna škola Rapska

Program obilježavanja 80. godišnjice OŠ Rapska

Od 21.10.2019.do 25.10.2019. obilježavamo 80. godišnjicu naše škole. Pogledajte što nas sve očekuje u tjednu koji je ispred nas!

U ponedjeljak, 21.10.2019. ćemo obilježavanje započeti svečanom priredbom u Satiričkom kazalištu Kerempuh s početkom u 20 sati.

U utorak, 22.10.2019., od 9 do 13.30 sati će u našoj školi biti Sportski dan Rapske kada će učenici sudjelovati u sportskim susretima s vrtićancima, učenicima iz OŠ Lovre pl. Matačića te iz SŠ Prelog.

Osim sportskih susreta, učenici će moći sudjelovati i pratiti šahovski turnir u organizaciji našeg poznatog hrvatskog velemajstora Alojzija Jankovića. Učenici će imati priliku upoznati se s radom Inovacijskog i edukacijskog centra Red Fork koji između ostalog potiču zdravu prehranu. Sportski dan završit ćemo Okruglim stolom s posebnim gostom, vrhunskim sportašem i boksačem, Željkom Mavrovićem koji će učenicima pokušati približiti što sve znači biti vrhunski sportaš u Hrvatskoj. Učenici će svojim pitanjima moći pridonijeti ovom susretu.

U srijedu, 23.10.2019. od 9 do 12 sati održat ćemo Eko dan Rapske te raznim eko aktivnostima osvijestiti i promicati važnost očuvanja zdravlja našeg okoliša. Predviđene aktivnosti toga dana su izrada parola i plakata, razne eko radionice, recikliranje na postavljenim reciklažnim punktovima, formiranje Eko stožera i eko patrole te zajednička akcija čišćenja školskog dvorišta i okolice.

24.10.2019., u četvrtak, od 9 do 12 sati, bit će Znanstveno tehnološki dan Rapske i toga dana učenici će istraživati i izvoditi pokuse, upoznati se s osnovama Microbita, 3-D printera te rezbarenja s lemilicom.

Osim naših profesora i učiteljica, radionice će održati i naši suradnici i dragi gosti: Super Stem centar za edukaciju, Studentska sekcija HKD-a Znanstvene čarolije te AHA! pokusi. Učenici viših razreda naše škole gostovat će u SŠ Prelog gdje će im profesori i učenici održati prezentaciju pokusa i istraživačkog rada.

25.10., u petak bit će Dan otvorenih vrata škole od 15 do 19 sati.

Toga dana učenici, njihovi roditelji, djedovi i bake moći će razgledati izložbu o povijesti naše škole pod nazivom Aleja sjećanja, pogledati izložbu i aukciju učeničkih likovnih radova te razgledati i kupiti proizvode proizašle iz razrednih poduzetničkih projekata.

Glazbeno-literarnom večeri na kojoj će nastupiti učenici naše škole koji sviraju, pjevaju i pišu završit ćemo Dane Rapske i obilježavanje našeg 80-og rođendana.

Stoga, svi ste dobrodošli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *