Osnovna škola Rapska

Poziv učenicima, roditeljima i građanima

Ove će se godine održati 8. Akcija “Biciklom za Vukovar” u organizaciji Udruge Biciklom ZA – 300 km dugog biciklističkog maratona Zagreb-Vukovar.

Polazak biciklima za Vukovar je u četvrtak, 14.11. u 17:00 sati s ugla Parka 148. brigade HV-a te će učenici OŠ Rapska u pratnji svojih učitelja i roditelja ispratiti tridesetak biciklista na njihovom putu prema gradu na Dunavu.

U Vukovar stižu tri dana kasnije 17.11. Na Dan sjećanja na Vukovar, 18.11. donirat će krv za Vukovarsku bolnicu, pridružiti se koloni sjećanja te zapaliti svijeće na Vukovarskom groblju.

Akcija nastoji promicati sportski duh, toleranciju i osobni razvoj. Nitko tko je odvozio ovaj maraton nije ostao ravnodušna srca i makar malo nadahnut da nastavi stvarati pozitivnu promjenu kako u svome životu, tako i u životima svojih bližnjih.

Sudionici akcije su građani svih dobnih skupina iz različitih dijelova Hrvatske, poglavito mladi, veterani, kao i invalidi koji žive aktivan život. Tradicija ispraćaja biciklista od strane učenika škole je hvalevrijedna jer su neki od biciklista bili učenici naše škole tih ratnih godina.

Također, tradicionalno ispratit će ih građani i veterani Trnjanske brigade kao i gradonačelnik našeg grada Milan Bandić i predstavnici medija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *