Osnovna škola Rapska

Bivši učenik OŠ Rapska, danas srednjoškolac, snimio je fascinantnu astrofotografiju

Petar Babić, bivši učenik OŠ Rapska snimio je fascinantnu fotografiju koja se ove godine našla među izabranim astrofotografijama na natjecanju “Insight Investment Astronomy Photographer of the Year” kojeg organizira Royal Observatory Greenwich iz Londona.

Petar Babić astronomijom se bavio još u osnovnoj školi kad je na državnom natjecanju iz astronomije u kategoriji 8. razreda osvojio 4. mjesto, u pratnji mentora Alena Šterpina, profesora fizike i informatike u OŠ Rapska.

Opservatorij u Londonu Royal Observatory Greenwich svake godine objavljuje pobjednike velikog međunarodnog natjecanja u astrofotografiji, ali i uži izbor najboljih snimki udaljenih svemirskih objekata, planeta, fenomena i slično.

Među izabranim astrofotografijama ove se godine našla i snimka maglice Eta Carinae koju je snimio Zagrepčanin Petar Babić, koji je u vrijeme fotografiranja maglice imao – 15 godina. Dakle, jedan naš srednjoškolac snimio je tako lijepu fotografiju udaljenog svemirskog objekta da ju je opservatorij u Londonu objavio u tiskanom izdanju naziva “Insight Investment Astronomy Photographer of the Year”.

Cijeli članak pročitajte na portalu Index.hr.

Petru Babiću želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *