Osnovna škola Rapska

Pokladni ŠUŠ 2020.

U ponedjeljak, 3. veljače 2020. godine, naša škola je od jutra bila puna čudesnih bića i neobičnih likova. Našlo se tu šumskih, zimskih i drugih vila, vještica, kauboja, raznih superjunaka pa čak i hodajući kukuruz i bundeva… Pitate se zašto?

Veljača je mjesec maskenbala, karnevala, fašnika, poklada, odnosno kako se već u kojem dijelu Hrvatske naziva taj veseo i pomalo luckasti običaj. Tada ljudi oblače razne kostime te na lice stavljaju masku i šminku i na jedan dan se pretvaraju da su netko drugi. Tako su napravili i naši učenici 1., 2. i 3. razreda koji su se u ponedjeljak kostimirali i zaputili se u Grad Mladih. Na taj su način obilježili početak najveselijeg mjeseca u godini, a sve u sklopu projekta Pokladni ŠUŠ (Škola u šumi) kojeg sufinancira Grad Zagreb.

Učenici su u Gradu Mladih u sklopu organiziranog prigodnog programa predstavili svoje maske pred žirijem. Neki od njih dobili su i nagrade za najoriginalniju i najbolju masku. A ako zavirite u našu galeriju fotografija, vidjet ćete kako je sve to izgledalo…

Tekst napisala: Ivana Božović

Foto: Sanela Lacić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *