Osnovna škola Rapska

Obavijest: nastava na daljinu

Dragi učenici i roditelji,

prema naputku Vlade RH, na dva tjedna se obustavlja nastava u školama. Molimo učenike i roditelje da pažljivo prate objave na web stranici škole i virtualnim učionicama.

Sve upute oko provođenja nastave na daljinu pročitajte u: Nastava na daljinu.

U nastavku slijede kronološki poredane obavijesti.

Objavljeno: 18.3.2020. 9h

Uslijed jutrošnjih problema s prijavom unutar Carnet sustava, predlažemo učenicima da sustavu pristupaju u poslijepodnevnim satima.

Objavljeno: 17.3.2020. 12h

Od srijede 18.3.2020. započinjemo s online nastavom. Online nastava izvodit će se na način da profesori objave zadatak učenicima (uputu) u virtualnoj učionici te zadaju rok u kojem je potrebno riješiti zadatak. Profesori će zadati zadatak u pravilu u večernjim satima za sutrašnji dan po rasporedu (ovaj tjedan je B raspored). Zadaci će se objavljivati dan ranije u večernjim satima zbog nestabilnosti rada sustava u jutarnjim satima.

Učenici si moraju samostalno isplanirati rješavanje zadataka u skladu s rasporedom i rokovima. U slučaju da učenici moraju biti online u točno određeno vrijeme, profesori će im to najaviti ranije. Važno je pratiti sve objave u svim predmetima u virtualnom razredu.

Prisutnost učenika na nastavi pratit će razrednici kroz njihove aktivnosti u virtualnim učionicama. Ukoliko učenik nema zabilježenu aktivnost tijekom cijelog dana, razrednik će pisati izostanak.

Provjere koje profesori budu zadavali neće se ocjenjivati, ali će biti popraćene bilješkom u e-Dnevniku.

U slučaju problema sa sustavom, sve obavijesti i zadatke objavit ćemo na web stranici škole.

Razredi koji su dobili tablete, moraju se u slučaju kvara javiti razrednicima.

S obzirom na činjenicu da je zbog provođenja preventivnih zaštitnih aktivnosti od moguće zaraze koronavirusom od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljen odgojno-obrazovni rad u dječjim vrtićima i osnovnim školama Grada Zagreba, obavještavamo vas kako se neće morati plaćati puna participacija roditelja u cijeni vrtića kao ni programa produženog boravka u osnovnim školama.
Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca neće provesti u vrtiću, odnosno školi. Ista odredba vrijedi i za plaćanje školske prehrane (Grad Zagreb)


Objavljeno: 16.3.2020. 8h

Uslijed problema s prijavom unutar Carnet sustava, jutros je otežan pristup Teams aplikaciji.


Objavljeno: 15.3.2020. 18h

Tjedan od 16. do 20. ožujka odrađuje se po B turnusu. Učenici će imati predmete uobičajeno po B rasporedu. Već tijekom ponedjeljka profesori će u virtualne razrede objaviti zadatke i rokove do kojeg je potrebno riješiti određeni zadatak (najčešće nekoliko dana).

U pravilu će profesori objavljivati materijale tijekom jutarnjih i prijepodnevnih sati, bez obzira na to jesu li učenici u jutarnjoj ili poslijepodnevnoj smjeni.

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima (od 9 do 12h) razrednici će obaviti testiranje komunikacije s učenicima te zadati prvi zadatak. Svi učenici koji mogu, tada bi trebali biti online.

Roditelji koji nemaju drugog načina te moraju djecu dovesti u školu na čuvanje, mogu to učiniti u ponedjeljak 16.3. od 7.30h. Čuvanje će biti organizirano u dvorišnim učionicama gdje inače nastavu imaju 1.b i 1.c razred. Molimo roditelje koji dovode djecu da ne ulaze u prostorije škole nego da pošalju dijete po učiteljicu u učionicu ako moraju razgovarati s njom. Za te učenike bit će organizirana prehrana te praćenje nastave putem HRT3.

Učenici 5. i 7.a razreda koji u petak 13.3. nisu bili na nastavi, mogu doći u ponedjeljak po tablete između 12 i 13 sati. Potrebno je javiti se na portu.


Objavljeno: 15.3.2020. 13h

Razrednici će u ponedjeljak biti aktivni u virtualnim učionicama od 9 sati te molimo sve učenike viših razreda (5.-8.) da od 9 do 12 sati budu aktivni u virtualnoj učionici svog razreda. Obavit će se testiranje veze i komunikacije te rješavati problemi s pristupom učenika koji još nisu uspjeli pristupiti mreži.

Učenici će tijekom ponedjeljka dobiti prve zadatke.

Više informacija bit će dostupno danas tijekom poslijepodneva i večeri.


Objavljeno: 14.3.2020. 15h

Prema naputku ministrice, škola je dužna Ministarstvu službeno javiti broj učenika koji će dolaziti u školu, za učenike čiji roditelji ne mogu organizirati nadzor djece.

Učitelji nižih razreda tijekom vikenda će kontaktirati roditelje.


Objavljeno: 13.3.2020. 17h

Molimo vas da svakodnevno pratite obavijesti na web stranici škole. Raspored sati nastave za sljedeći tjedan će biti objavljen naknadno.

Sve izvannastavne i izvanškolske aktivnosti te program Vikendom u sportske dvorane do daljnjega se ne održavaju.


Učenici 5. razreda i 7.a razred dobili su tablete, koje će koristiti za potrebe virtualne učionice. Učenici ostalih razreda morat će za pristup virtualnim učionicama rabiti kućna računala ili mobitel.

Učenici 7. b razreda te učenici 5. i 7. razreda koji danas (petak, 13.3.) nisu bili u školi dobit će tablete sljedeći tjedan. Obavijesti o primopredaji će biti objavljene na web stranicama škole. Učenici 7. b razreda nisu dobili tablete jer nisu stigle sve SIM kartice koje su potrebne za rad tableta.

Svi učenici koji su dobili tablete, kući su ponijeli i dva papira suglasnosti koje roditelji trebaju potpisati. Tamo su napisane upute o korištenju i čuvanju tableta. Jedan potpisani primjerak suglasnosti će učenici vratiti razrednicima pri povratku na redovnu nastavu u školu.

Serijski brojevi SIM kartica i tableta pišu na kutijama te ih tako treba upisati na suglasnosti.

Dodatne informacije

Odgovori