Osnovna škola Rapska

Obavijest

Poštovani roditelji,

Ovim putem prenosimo informaciju o propisanoj proceduri vezanoj uz postupanje škole i daljnjih institucija u svrhu suzbijanja širenja COVID-19 zaraze te vaših upita u vezi traženja podataka o obiteljskom liječniku. Traženi podaci na tzv.razrednim listama su podaci koji se ne šalju nikuda izvan škole do trenutka eventualne hitnosti, odnosno saznanja da je u školi Covid pozitivno dijete. U tom trenu ravnatelj škole dostavlja podatke NZZJZ “Dr. A. Štampar”.

Potom, temeljem dobivenih podataka liječnici NZZJZ “Dr. A. Štampar” kontaktiraju sve roditelje iz razreda i izriču djeci epidemiološku mjeru samoizolacije. Podaci se upisuju u elektroničku platformu koja služi za komunikaciju unutar zdravstvenog sustava i sve podatke dobivaju nadležni pedijatri ili obiteljski liječnici.

Temeljem dobivenih informacija, nadležni liječnik može roditelju otvoriti bolovanje, a djeca će za period samoizolacije dobiti ispričnice.

Medicinsko osoblje i djelatnici škole po prirodi svog zanimanja, dobivene podatke ne zlorabe i odnose se prema njima sukladno etičkim postulatima struke.

U uvjetima pandemije iznimno je važno brzo djelovati i spriječiti širenje infekcije. Vjerujemo da ćete Vi, roditelji naših učenika, razumjeti ovaj zahtjev i time pokazati odgovornost.

Lovorka Jurić Komljenović, pedagoginja OŠ Rapska

Odgovori