Osnovna škola Rapska

Međunarodni dan života

Naša škola obilježila je Međunarodni dan života. Tim povodom organizirano je 3. veljače 2021. godine, u večernjim satima, predavanje u korelaciji biologije i katoličkog vjeronauka.

Prof. biologije, Zrinka Knezović, govorila je o početku ljudskog života i začeću, a s. Radmila Ilinović nadovezala se na promišljanja o pobačaju pod nazivom: Bioetička pitanja o ljudskom životu. Predavanje je organizirano za učenike osmih razreda. Kroz predavanje učenici su utvrdili gradivo iz biologije, razmišljali o početku ljudskog života, usvojili biološke termine, upoznali se s bioetikom, pobačajem i vrstama pobačaja.

Nakon toga uslijedila je parlaonica na temu pobačaja koju je vodila vjeroučiteljica Marijana Dodik. Kroz parlaonicu učenici su uvježbali osnovne vještine slobodnog izražavanja, uvažavanje sugovornika, poštivanje drugačijeg mišljenja i poštivanje različitosti. Na predavanju je sudjelovala ravnateljica škole Diana Dujmović, razrednice Ivana Sekulić, Ivana Ladika, učitelji Milenko Beneš, Branko Mileković, i Mirena Maljković. Ostali razredi s učiteljicama i razrednicima će obilježiti Međunarodni dan života kroz različite sadržaje svojim kreativnim radovima koji će biti namijenjeni za prodajnu izložbu. Zahvaljujemo svim učenicima, ravnateljici i razrednicima na suradnji.

Marijana Dodik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *