Osnovna škola Rapska

Advent u Rapskoj

Dok svjećice gore, štandovi se pune, rumena lica dočekuju svoje prve posjetitelje.

Završnica školskog projekta Sretan Božić Lijepa naša nije se mogla bolje ni zamisliti.

Upoznali smo sve županije, naučili mnoštvo starih običaja, proputovali od sjevera do juga, od istoka prema zapadu… Vidjeli smo kako su nekad naše bake i djedovi slavili Božić, kojim slasticama su se veselili i koje poklone ispod bora su očekivali.

Izložili smo mnoštvo božićnih ukrasa, čestitki, darova, no ipak su najveću gužvu napravile fritule, lički uštipci, paprenjaci i najslađi medenjaci. Ovdje moramo zahvaliti našim vrijednim mamama, možda i ponekome tati koji su pripomogli svojim vještim rukama.

Mirisne radosti pratili su i glazbeni talenti naših učenika. Na pozornici su se izmjenjivali stihovi tradicije, duhovne glazbe i vječni božićni klasici. Ponosni smo što su se predstavili i naši mali zboraši uz vodstvo talentiranog učitelja Alena. Veliki zboraši su svojim iskustvom i talentom kao i uvijek zablistali. Pohvaljujemo i odlične učitelje pjevače, opisali su pravim riječima sve naše emocije…

djeca vesela…

u srcu neka blagost i toplina…

ljudi sretniji…

Božić dolazi!

 

Humanitarna prodaja je najbolji način da okupimo naše male i pokažemo im kako je od svega najvažnije darivati srcem.

Želimo zahvaliti svima na velikom trudu i radu, posebice djeci i svim djelatnicima.

Zahvaljujemo i roditeljima koji su došli uveličati prigodu, te nesebično pripomogli u prikupljanju novčanih sredstava. Hvala vam od srca!

Pridružujemo se čestitkama naše drage ravnateljice Diane Dujmović u nadi da će ovaj događaj biti početak jedne divne tradicije. Tradicije naše i vaše Rapske!

Sretni božićni i novogodišnji blagdani! Neka vas prati sreća i veselje!

 

Tekst: Sanja Brajević

Foto: Sanela Lacić

Odgovori