Osnovna škola Rapska

Pomoć u učenju

U želji da pomogne učenicima u savladavanju školskog gradiva pedagoginja naše škole Lovorka Jurić Komljenović osmislila je i provela Projekt vršnjačke pomoći u učenju koji se odvijao u našoj školi tijekom uskrsnih praznika 14. i 15. travnja 2022. godine. U aktivnostima je sudjelovalo 54 učenika iz naše škole od 2. do 7. razreda. Pomoć i podršku prilikom realizacije aktivnosti pružile su naša ravnateljica Diana Dujmović, profesorice Hana Kovačević i Ivana Sekulić te učiteljica Ivana Božović.

Učenici volonteri pomagali su svojim vršnjacima u savladavanju nastavnog gradiva a volonteri koji nisu izravno podučavali druge izrađivali su materijale za učenje (radne listiće za vježbanje i umne mape koji će biti podjeljeni ostalim učenicima u razredu kao pomoć u učenju).

Korist od aktivnosti imali su svi nazočni učenici. Osim međusobnog druženja i vježbanja socijalnih vještina učenici su imali priliku naučiti i uvježbati vježbe za mozak (Brain Gym). Tim vježbama poboljšavamo vještine učenja i školske vještine (čitanje, pisanje, jezične i matematičke vještine), poboljšavamo koncentraciju i pamćenje, uravnotežavamo emocije i ponašanje, smanjujemo hiperaktivnost i napetost, razvijamo logičko mišljenje, poboljšavamo tjelesnu koordinaciju, sportske vještine i opću motoričku koordinaciju te razvijamo cjelokupno funkcioniranje na bilo kojem području života.

Vježbe za mozak

Komentari učenika nakon aktivnosti bili su vrlo pozitivni. Nekima su se najviše svidjele vježbe za mozak, nekima što su pomagali učenicima i to što su ti učenici razumjeli što su im oni objašnjavali, nekima su se najviše svidjeli njihovi „učitelji“. Bilo je za svakoga ponešto, a kako je to sve izgledalo pogledajte na ovim fotografijama i videu.

Fotogalerija na više.

 

Odgovori