Osnovna škola Rapska

Dan BezVeze 2022.

Dan BezVeze 2022.  – peta obljetnica projekta naše učiteljice začetnice, Mirene Maljković, provela se u petak u našoj školi. Ciljevi su kroz godine ostali isti, broj škola partnera se povećavao putem, izvedba se modificirala, ali osjećaj je ostao isti.

Uzbuđenje i veselje na licima djece vidjelo se na svakom koraku, od prvih jutarnjih radionica sve do aktivnosti na igralištu. Sudjelovali smo u raznolikim igrarijama, od pikulanja, lutkarenja, kreativnog pisanja, folklora, škole rocka, slikanja, matematičkih izazova, preko muzejskih eksponata sve do azimuta. Našim kreativnim učiteljima pridružili su se i mnogi vanjski suradnici, kojima ovim putem zahvaljujemo. Vrijeme koje su izdvojili i vještine koje su podijelili s nama, zadovoljstvo na licima djece, nemjerljivo je pohvalno.

Na trenutak se činilo kako se vrijeme vratilo u neku davnu prošlost kada je sve bilo tako lagano, veselo i bitno. U pokušaju da probudimo i zadržimo važnost igre, rukotvorina, mozganja i radosti koju samo riječ, pogled i ruka može pružiti, nastavit ćemo s našim veselim projektom – Danom BezVeze.

Zahvaljujemo svim djelatnicima naše škole koji su s veseljem pripremili i odradili svoje radionice i aktivnosti, našoj ravnateljici Diani Dujmović koja nas uvijek potiče da izađemo iz okvira i naravno, našoj voditeljici projekta Mireni Maljković čija je ideja pokrenula lavinu dobre prakse.

Posebno se zahvaljujemo i našoj kuharici Anici i kuharu Dragi, koji su vrijedno danima pripremali okrijepu za naše male i velike sudionike. Hvala!

Više detalja o ciljevima, akcijama , školama partnerima i sponzorima projekta možete pronaći na

http://danbezveze.weebly.com/

Tezu kako fotografije govore više od riječi provjerite u našoj galeriji …

 

 

Tekst: Sanja Brajević

Foto: Sanela Lacić

 

Odgovori