Osnovna škola Rapska

Dani kruha 2022.

 

Sreća je miris svježe pečenog kruha… i pogačica, kifla, kolača, peciva okruglih, zamotanih, punjenih i premazanih…svega su bile pune naše košarice.

Dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je u našoj školi.

 

 

Naučili smo kako od zrna nastaje pogača, ali i što je sve potrebno da sjeme postane biljka, kako očuvati plodno tlo i što sve možemo učiniti za zdravlje i zdravu prehranu. Znamo koje su posebnosti naših plodnih polja domovine, a koje vrste žitarica su hranile naše bake i djedove.

Uz jesenske plodove i pune košarice zahvalili smo zemlji što nas hrani i čuva.

Mi znamo da nema kruha bez motike, da je važno imati svoj kruh u rukama, da je nada kruh siromaha, što je to kruh sa sedam kora i ono najvažnije, da svi želimo biti dobri kao kruh!

 

Tekst: Sanja Brajević

Foto: Sanela Lacić

Odgovori