Osnovna škola Rapska

Pomoć u učenju

Poštovani roditelji,

i ove školske godine, tijekom nadolazećih školskih praznika, 31. 10. 2022. (ponedjeljak) od 9 do 11:15 sati u našoj školi, za sve učenike koji će se na satu razrednika izjasniti da trebaju pomoć u učenju ili žele volonterski pomoći drugim učenicima odvijat će se pomoć u učenju. Tim učenicima bit će podijeljeno pismo za roditelje. U pismima se nalazi suglasnost koju treba potpisati i odrezak s potpisom u što kraćem roku vratiti po učeniku pedagoginji kako bi se mogla organizirati aktivnosti.

Učenici kojima je potrebna pomoć u učenju na dan organiziranja aktivnosti obavezno sa sobom moraju ponijeti svoje bilježnice i knjige iz predmeta u kojem će dobiti poduku.

Cilj ove aktivnosti je kroz vršnjačko iskustvo kod učenika razvijati želju za učenjem te potaknuti ih u doživljavanju uspjeha. Učenici će kroz osobno iskustvo djelovati na poticanju procesa učenja tako da u njemu doživljavaju važna društvena iskustva koja imaju značajan utjecaj na komunikacijske i suradničke vještine.

Volonteri donose korist zajednici, a volontiranje donosi višestruku korist i za volontere. Radeći za korist drugih, volonteri istodobno rade i na vlasitom razvoju.

Volontiranjem stječemo ili unaprjeđujemo naša znanja i vještine, stječemo nova poznanstva i prijateljstva – širimo društvenu mrežu.

Učenici/ce volontirajući razvijaju samopoštovanje, stječu nova znanja i vještine te nova poznanstva, osjećaju se korisnima te korisno provode svoje slobodno vrijeme.

U slučaju nejasnoća obratite se pedagoginji škole Lovorki Jurić Komljenović koja provodi i koordinira aktivnosti. Sukoordinatorica projekta je psihologinja Mirna Grgurević.

 

Odgovori