Osnovna škola Rapska

UČIMO ZAJEDNO (POMOĆ U UČENJU)

Tijekom nadolazećih školskih praznika, 20. 2. 2023. (ponedjeljak) od 11 do 13:15 sati u našoj školi, za sve učenike koji trebaju pomoć u učenju ili žele učiti sa svojim vršnjacima ili žele volonterski pomoći drugim učenicima odvijat će se projekt Učimo zajedno (Pomoć u učenju).

Učenici kojima je potrebna pomoć u učenju ili žele učiti sa svojim vršnjacima, na dan aktivnosti obavezno sa sobom moraju ponijeti svoje bilježnice i knjige iz predmeta u kojem će dobiti poduku.

Cilj ove aktivnosti je kroz vršnjačko iskustvo kod učenika razvijati želju za učenjem te potaknuti ih u doživljavanju uspjeha. Učenici će kroz osobno iskustvo djelovati na poticanju procesa učenja tako da u njemu doživljavaju važna društvena iskustva koja imaju značajan utjecaj na komunikacijske i suradničke vještine. Učenici će imati priliku naučiti vježbe za mozak koje unapređuju učenje i pomažu u koncentraciji.

Volonteri donose korist zajednici, a volontiranje donosi višestruku korist i za volontere. Radeći za korist drugih, volonteri istodobno rade i na vlasitom razvoju.

Volontiranjem stječemo ili unaprjeđujemo naša znanja i vještine, stječemo nova poznanstva i prijateljstva – širimo društvenu mrežu.

Učenici/ce volontirajući razvijaju samopoštovanje, stječu nova znanja i vještine te nova poznanstva, osjećaju se korisnima te korisno provode svoje slobodno vrijeme.

Za više informacija možete se obratiti pedagoginji škole Lovorki Jurić Komljenović.

 

Odgovori