Osnovna škola Rapska

Dan BezVeze 2023.

 

Imam ideju i što ću s njome?  – nije se dugo pitala Mirena Maljković, učiteljica informatike kada joj je na pamet pala zamisao kako bi djeci pružila dan odmora od mobitela, ekrana i interneta, te ih podsjetila što to zapravo znači dobro se zabaviti, ponešto naučiti, uživati u novim iskustvima i gledati u oči prijatelja. Od početne ideje nastao je projekt Dan BezVeze koji je s vremenom prerastao našu školu, grad i granice, te postao Erasmus + projekt (Online vs. Offline – Two Worlds Meet). Ponosno navodimo brojku od 136 škola koje su se ove godine pridružile projektu.

I tako je mala ideja postala veliki Dan. Još jedan dokaz da ideje i hrabri pojedinci čine svijet boljim i ljepšim mjestom.

Veliko finale je provedeno ovog ponedjeljka. Ni kiša nam nije mogla ništa. Mnoge stare i nove aktivnosti, neke već tradicionalne radionice, neke potpuno nove vještine i znanja koja smo usvojili. Pokret, riječ i ples, sportski pozdrav i timski rad, navijanje i dovijanje, piljenje i skladanje, zemlja i motika, pikula i lastika, duboki udah, izdah ili karikatura, narodna nošnja ili role, njemački ili engleski, bijeli štap ili čisti kvart, kist u ritmu, stand up ili šah mat. Nismo se pitali dugo, sve smo rado obišli i pritom se zabavili. Bogatiji za mnoga iskustva, nove ideje ili stare fore, veselili smo se i smijali. Gledali, slušali i pričali. Trčali, skakali i jurili. Sadili i čistili, pomagali i učili.

Nije moguće nabrojati sve radionice i aktivnosti, sve voditelje i pomagače, mnoge volontere i aktiviste, protagoniste i heroje, zato i imamo svoje fotografije… Uživajte!

Hvala svima!

 

Tekst: Sanja Brajević

Foto: Sanela Lacić

Fotogalerija na više.

 

 

 

Odgovori