Osnovna škola Rapska

Izlet u Beč

Učenici naše škole su u pratnji profesorica Ane Janković, Marije Rihtarić i profesora Gordana Jurkovća prošli vikend proveli u Beču. U subotu smo u jutarnjim satima krenuli prema Beču, gdje smo imali panoramski razgled grada. Vidjeli smo dvorac Belvedere, Karlovu crkvu, Musikverein, Ring, Operu, Parlament, Burgtheater, Vijećnicu.

Posjetili smo i Prirodoslovni muzej koji se nalazi na trgu Marije Terezije, a čiju zbirku čini nevjerojatnih trideset milijuna izložaka. Nastavili smo pješke razgled grada gdje smo vidjeli neke od najpoznatijih bečkih znamenitosti kao što je palača Hofburg, konjušnica s lipicancima, Hotel Sacher, Katedrala sv. Stjepana.

U Kući glazbe (Haus der Musik), zanimljivom interaktivnom muzeju koji prolazi kroz povijest austrijske klasične glazbe, smo kroz mnoge zanimljive instalacije otkrili nove zvukove i kreirali vlastitu glazbu.

 

U nedjelju smo se u jutarnjim satima zaputili do dvorca Schönbrunn, gdje smo u sklopu imperijalne ture obišli veličanstvene barokne i rokoko dvorane u kojima su živjeli Marija Terezija te car Franjo Josip i carica Elizabeta, popularna Sissi. Nakon razgleda dvorca smo prošetali perivojem s prekrasnim vrtovima do najstrijeg svjetskog zoološkog vrta ( Tiergarten Schönbrunn). Nakon ručka u rustikalnoj taverni Gasthaus Tirolergarten u sklopu zoološkog vrta uslijedio je povratak za Zagreb. Puni dojmova i radosni smo se u večernjim satima vratili u Zagreb.

 

Fotogalerija na više.

Odgovori