Osnovna škola Rapska

Paljenje svijeća za Vukovar

Priča za roditelje S. Glavaševića: Djeca su jedino dobro koje je čovječanstvu ostalo

PISAC proze, novinar i ratni izvjestitelj Siniša Glavašević je svojim Pričama iz Vukovara tijekom Domovinskog rata podizao moral Vukovarcima te im davao nadu i razlog za osmijeh i u najtežim trenucima. U zbirci Priče iz Vukovara sakupljene su priče koje je čitao slušateljima Radio Vukovara, radija opkoljenog grada. Jedna od njih je i Priča za roditelje, u kojoj je ispričao koliko je lijepo imati djecu i koliko je važno da roditelji nauče svoju djecu voljeti druge ljude.

Danas, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, prenosimo vam njegovu toplu priču o temeljnim ljudskim vrijednostima.

Priča za roditelje

“Najljepše je imati djecu jer djeca su budućnost, ona su nada u bolje sutra, vjera da će ono što slijedi zaštititi starost. Kad čovjek ima djecu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste, opet vam ostaju vaša djeca. Sve to pak povećava vašu odgovornost jer, ako želite bolju budućnost, onda morate svim silama nastojati da tome i sami pridonesete.”

“Morate ih jednostavno naučiti da ljube”

“Naučiti djecu da se smiju, da misle lijepo, da ih upozorite da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija djetinjstva i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.

(tekst preuzet sa: Priča za roditelje S. Glavaševića: Djeca su jedino dobro koje je čovječanstvu ostalo – Index.hr )

Naša djeca, učenici naše škole, su tradicionalno u 18h zapalili svijeće u pratnji učitelja i stručnih suradnika i postavili uz Vukovarsku ulicu te dopratili motocikliste.

 

Galerija fotografija na više.

 

Odgovori