Osnovna škola Rapska

85. obljetnica škole

 

Zajedno možemo učiniti mnogo, što  pokazuje i dokazuje velika obljetnica škole. Naša Rapska je zajednica ljudi okupljenih oko djece koji rastu zajedno. Svi svojim predanim radom stvaraju sigurno i poticajno mjesto, ugodno za rad i učenje. Predani rad učitelja uz podršku roditelja je uvijek siguran recept za uspjeh. Mnogo dugujemo našim prethodnicima koji su postavili čvrste temelje za naš razvoj. Kada svi veslamo u istome smjeru ništa nas ne može usporiti i zaustaviti na moru mogućnosti i prilika. Hvala svim učiteljima prije nas što su nam prenijeli prave vrijednosti koje nastojimo čuvati, te neka oni koji dolaze poslije nas spremno nastave istim putem.

Svečanu proslavu ukrasili smo nagradama za uspjeh naših učenika i njihovih mentora za sve odlične uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nagradom Učiteljskog vijeća nagrađeni su redom:

Zbor starijeg uzrasta i mentorica Ana Janković

Dramska skupina i mentorica Ana Janković

Gabrijel Boršo i mentorica Ivana Bilanović

Vedran Prpić i mentorica Ivana Bilanović

Tomo Karšaj i mentorica Dijana Kozarić

Ana Frolova i mentorica Karolina Bartulović

Dominik Hruškar i mentorica Karolina Bartulović

Korina Lalić i mentor Milenko Beneš

Kira Kelemen i mentorica Nika Hajduković

Eva Bešlić i mentorica Iva Fabijanić

Uvijek smo ponosni na sve uspjehe naših učenika, a posebno kada dokažu da radom i trudom nagrada uvijek dolazi. Tako naša profesorica Janković sa svojim zborašima i glumcima već dvije godine zaredom osvaja najsjajnija mjesta na državnim natjecanjima i smotrama. Uživali smo u posebnim verzijama tradicionalnih narodnih pjesama te izuzetnim izvedbama suvremenih hitova našeg zbora. Dramske izvedbe uvijek u originalnom konceptu i s dozom humora prikazuju suvremene izazove i  crtice iz svakodnevice. Svjetla pozornice ih sigurno čekaju.

Proslavu smo nastavili s utrkom RAPSKA RUN. Uz učitelje, trčali su i naši mali trkači i njihovi roditelj. Svi su zajedno trčali za školu.  Mnogi su se prijavili i u sportskom duhu pokazali koliko je važna uloga zajednice u životu svake škole, pa tako i naše. Vjerujemo da je ovo bila samo prva u nizu utrka, te da smo započeli s još jednom vrijednom društvenom inicijativom.

Svima koji su došli uveličati našu svečanost zahvaljujemo. Ovo prigodom posebna hvala našem ravnatelju Bronzoviću i dragoj učiteljici Ani Stjepandić. Uvijek nas veseli vidjeti vas opet.

Zahvaljujemo i vatrogasnoj zajednici koja uvijek spremno surađuje s našom školom i učenicima, te njihovom predstavniku Mateju Baturiću.

Posebni gost svečanosti bio je ravnatelj jedne nizozemske škole gospodin  Anne Jan Von Den Dool . Nadamo se da će s veseljem prepričavati svoja rapska iskustva.

Na samom kraju, zahvaljujemo najvažnijima od sviju, našim učenicima koji nas inspiriraju, motiviraju i čine sve da zajedno koračamo naprijed, hrabro, u novi dan.

Sretan ti rođendan Rapska!

Tekst: Sanja Brajević

Fotografije: Sanela Lacić

 

 

Galerija fotografija na više.

Odgovori