Osnovna škola Rapska

Nastava na daljinu

Brzi linkovi:

Plan vrednovanja u nastavi na daljinu – OŠ Rapska

Poštovani učenici i roditelji,

donosimo vam plan vrednovanja u nastavi na daljinu.

Vrednovanje je sustavno prikupljanje podataka u procesu učenja i postignutoj razini ostvarenosti odgojno-obrazovnih ishoda, kompetencijama, znanjima, vještinama, sposobnostima, samostalnosti i odgovornosti prema radu, u skladu s unaprijed definiranim i prihvaćenim načinima, postupcima i elementima.

U nastavku donosimo sadržaj i način provjere dječjih uradaka:

Učitelji će za svaki zadatak kojeg planiraju vrednovati, te pritom i ocijeniti, dati kriterije po kojemu će to učiniti. Kroz nekoliko će dana u e-Dnevniku Raspored pisanih zadaća (Vremenik) biti izmijenjen te će se upisati sve veće provjere znanja. Ostale provjere i usmena ispitivanja učitelji će najavljivati učenicima unutar virtualnih učionica ili, ako govorimo o razrednoj nastavi, direktno roditeljima.

Zahvaljujemo svim učenicima na redovitom izvršavanju zadaća, a roditeljima što osiguravaju učenicima adekvatne uvjete rada i podršku koja im je potrebna.

Mislimo na sve vas i želimo da se povratak u našu osamdesetgodišnju školicu što prije ostvari.

Vaši učitelji sa stručnim suradnicama i ravnateljicom

Tjedan pripremanja i ponavljanja 6.4.-10.4.2020.

Poštovani učenici i roditelji Osnovne škole Rapska,

prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja (https://skolazazivot.hr/tjedan-ponavljanja-i-planiranja/) sljedeći nastavni tjedan, od 6. do 9. travnja 2020. godine, učenici trebaju iskoristiti za ponavljanje i sistematizaciju znanja te iz tog razloga učitelji neće slati nove zadatke.

U ponedjeljak ujutro svaki će razrednik 5.-8. u virtualnim učionicama pojedinog razreda objaviti tjedni plan rada u kojemu će biti navedene cjeline i teme koje učenici moraju ponoviti.

Te dane će se učenici javljati učiteljima s pitanjima i nejasnoćama te će im učitelji odgovarati. Učitelji će također (s obzirom na A raspored), biti on line u vremenu od 17- 18:30 kako bi u realnom vremenu mogli komunicirati s učenicima. Ako bude potrebe učitelji će zakazati video ili audio poziv s učenicima i za to će im najaviti vrijeme.

Učitelji razredne nastave također neće slati nove zadatke te će komunicirati s roditeljima/učenicima na dogovoreni način.

Također, tijekom sljedećeg tjedna će svi učenici i roditelji dobiti povratne informacije o aktivnosti učenika tijekom posljednja tri tjedna nastave na daljinu.

Proljetni praznici počinju 10. travnja, a povratak na nastavu je 14. travnja kada će već biti objavljen novi tjedni planovi.

Od toga tjedna započinje i vrednovanje učenika te ćete o tome biti detaljnije obaviješteni tijekom sljedećeg tjedna.
Svim učenicima i roditeljima želimo ugodan vikend!

Početak

OŠ Rapska koristi virtualne učionice u aplikaciji Teams unutar sustava Office 365 za škole.

Za prijavu u sustav potrebno je koristiti službeni AAI elektronički identitet koji je prepoznatljiv po svojoj domeni @skole.hr. (Napomena: Molimo vas da se, ukoliko vaše dijete ne posjeduje AAI elektronički identitet, obratite razredniku.)

Ukoliko se do sada niste niti jednom prijavili na Office 365, morat ćete to napraviti na sljedećoj adresi:

  • https://office365.skole.hr (Napomena: Zbog velikog broja prijava postoje poteškoće prilikom prve prijave te ćete morati pokušati prijaviti se veći broj puta u različitim dijelovima dana)

Prilikom prve prijave unutar Office 365 potrebno je prihvatiti uvjete korištenja.

Ukoliko ste već ulazili u Office 365, u sustav ulazite koristeći adresu:

 

Učionice su formirane prema razredima tako da učenici pojedinog razreda mogu vidjeti samo svoje virtualne učionice.

Prilikom prvog ulaska u virtualnu učionicu potrebno je odabrati razred te poslati zahtjev za uključenje u grupu, a nakon toga pričekati da vas razrednik ubaci u virtualni razred.

Nakon što ste prvi puta ušli u virtualnu učionicu, ne morate ulaziti pomoću poveznice već će vaš razred biti vidljiv direktno u Teamsu.

Razredna nastava

Popis virtualnih učionica po razredima:

MZO će organizirati u suradnji s HRT 3 nastavu za učenike razredne nastave pod nazivom Škola na Trećem prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima:

  • 1. razred 8-10h
  • 2. razred 10-12:30h
  • 3. razred 13-16h
  • 4. razred 16-19h

Dodatne upute oko izvođenja nastave za učenike od 1. do 4. razreda dobit će roditelji od svojih učitelja te na web stranicama škole.

U nastavku pogledajte protokle nastave na daljinu za razrednu nastavu:

 

Protokol nastave na daljinu za prve razrede (1. a, 1. b i 1. c)

Razrednice svih prvih razreda (1. a, 1. b i 1.c) komunicirat će s učenicima/roditeljima putem Viber/WhatsApp grupa na način da će svakodnevno slati upute i zadatke što za koji dan učenici trebaju napisati i/ili riješiti.  Jednom tjedno učiteljice će tražiti da učenici pošalju fotografije zadaća kako bi provjerile napredak učenika i otklonile moguće nejasnoće.

Učiteljice Ivana Božović, Narcisa Pavlek, Ivana Božović, Katica Vujnović Rajačić i Gordana Kovač Bluha

 

Protokol nastave na daljinu za 2.a razred 

Učiteljica će s roditeljima učenika komunicirati putem Viber grupe.  Sve materijale, planove, listiće za domaću zadaću i kvizove postavljat će u razrednu grupu na Teamsu. Ukoliko bude učestalih poteškoća, komunikacija na Teamsu će se prekinuti i nastaviti putem elektroničke pošte. Svi postavljeni zadaci morat će se riješiti i biti poslani na pregled u roku 48 sati.

Učiteljice Lana Pušić i Mirjana Stevanović

 

Protokol nastave na daljinu za 2.b razred
Učiteljica će s učenicima i roditeljima komunicirati putem maila i WhatsApp-a. Roditelji putem maila dobivaju tjedni plan. Učenici  svaki dan dobivaju posebno materijale, dodatne listiće i zadatke putem WhtsApp-a. U slučaju bilo kakvih poteškoća ili nejasnoća obraćaju se učiteljicama Mirni i Milici putem Whatsapp-a.
Učiteljice Mirna Majić i Milica Mitrić

Protokol nastave na daljinu za 2.c razred

Učiteljica će s učenicima i roditeljima komunicirati putem e-pošte. Roditelji kao i učenici će dobiti tjedni plan, a za svaki dan posebno materijale, dodatne listiće i zadatke za tekući dan. U slučaju bilo kakvih poteškoća ili nejasnoća slobodno se mogu obratiti učiteljicama Stanki i Zrinki putem e-maila, wapp-a ili vibera.

Učiteljice Stanka Husarek i Zrinka Markota

 

 

Protokol nastave na daljinu za 3.a razred 

Učenici 3.a razreda OŠ Rapska sa svojom će učiteljicom komunicirati putem grupe OŠ RAPSKA 3.a u aplikaciji Teams. Razredna učiteljica Maja Medak u toj će grupi objavljivati upute i zadatke za rad. Rješavanjem zadataka automatski će se prikupljati povratna informacija o usvojenosti sadržaja kod učenika i njihovu napretku.

Svim su učenicima 3.a razreda, i onima koji su uspjeli ući u Teams, i onima koji nisu, upute i zadatci za rad dostupni na poveznici https://os-rapska.hr/nastava/3-a/

Molim, poveznicu zabilježite u bookmarks kategoriju u svome pregledniku kako je ne bi morali stalno upisivati.

Učiteljica Maja Medak

 

Protokol nastave na daljinu za 3.b razred

Učiteljica Olja Nedić s učenicima će komunicirati putem virtualne učionice OŠ RAPSKA 3.B u aplikaciji Teams. Učenicima će davati upute za rad te ih upućivati na materijale koje će postavljati u virtualnoj učionici. Putem iste aplikacije provodit će različite oblike vrednovanja za učenje i vrednovanja kao učenje kako bi dobila povratnu informaciju o napretku učenika u svladavanju nastavnih sadržaja. Putem Viber grupe učiteljica će roditelje svakodnevno obavještavati o objavljivanju novih uputa za rad i postavljanju nastavnih materijala za učenike u virtualnu učionicu.

Ukoliko bude poteškoća s funkcioniranjem sustava Office365 za škole (u sklopu kojega je aplikacija Teams), upute za rad i nastavne materijale učiteljica će slati roditeljima putem Viber grupe.

Učiteljica Olja Nedić

 

Protokol nastave na daljinu za 3.c razred

Učitelj Milenko Beneš  s učenicima će komunicirati putem virtualne učionice OŠ RAPSKA 3.c u aplikaciji Teams. Učenicima će davati upute za rad te ih upućivati na materijale koje će postavljati u virtualnoj učionici. Putem iste aplikacije provodit će različite oblike vrednovanja za učenje i vrednovanja kao učenje kako bi dobio povratnu informaciju o napretku učenika u svladavanju nastavnih sadržaja.  Putem Viber grupe učitelj će roditelje svakodnevno obavještavati o objavljivanju novih uputa za rad i postavljanju nastavnih materijala za učenike u virtualnu učionicu.

Ukoliko bude poteškoća s funkcioniranjem sustava Office365 za škole (u sklopu kojega je aplikacija Teams), upute za rad i nastavne materijale učitelj će slati roditeljima putem Viber grupe.

Učitelj Milenko Beneš

Protokol nastave na daljinu za 4. a razred 

Komunikacija s učenicima bit će putem e-maila te Whatsapp grupe, a s roditeljima putem e-maila. Sav sadržaj vezan za nastavu s uključenim uputama, linkovima i zadatcima učenici će dobivati za svaki dan prema rasporedu, a sva pitanja te povratne informacije komunicirat ćemo e-mailom te u grupi. Na isti način provodit će se različiti oblici vrednovanja za učenje i vrednovanja kao učenje  zbog povratne informacije o napretku učenika u svladavanju nastavnih sadržaja.  Za sve službene obavijesti roditelji su upućeni na web stranicu škole.

Učiteljica Adriana Strmotić

 

Protokol nastave na daljinu za 4. b razred

Učenici 4. b razreda trebaju pratiti Školu na trećem na programu HTV 3 uz dodatne materijale koje će im slati učiteljice (putem e-pošte).

Razrednica 4. b razreda

 

Protokol nastave na daljinu, 4.c razreda

Učiteljica će komunicirati s učenicima putem WhatsApp grupe, a s roditeljima putem e-maila. Sav sadržaj vezan za nastavu s uključenim uputama, linkovima i zadatcima učenici će dobivati za svaki dan prema rasporedu, a sva pitanja te povratne informacije komunicirat ćemo putem WhatsApp grupe. Na isti način provodit će se različiti oblici vrednovanja za učenje i vrednovanja kao učenje  zbog povratne informacije o napretku učenika u svladavanju nastavnih sadržaja.

Za sve službene obavijesti roditelji su upućeni na web stranicu škole.

Učiteljica Nikolina Franjić

Predmetna nastava

Popis virtualnih učionica po razredima:

Ulazak u virtualne razrede obvezan je za više razrede (5.-8.).

Prisutnost učenika na nastavi pratit će se kroz njihove aktivnosti u virtualnim učionicama. Podsjećamo da u virtualnim učionicama poštujemo pravila pristojne komunikacije na internetu te će se kršenje tih pravila u virtualnim učionicama smatrati neprihvatljivim ponašanjem te će biti sankcionirano.

Molimo roditelje da obrate pažnju na rad učenika u virtualnim učionicama.