Osnovna škola Rapska

Pregledi i upisi u 1. razred za učenike koji pripadaju upisnom području Osnovne škole Rapska

Poštovani roditelji,

S veseljem vas obavještavamo da počinju pregledi i upisi u prvi razred! Ipak, s obzirom na ove posve nove i drugačije okolnosti u kojima provodimo preglede i upise u prvi razred, donosimo vam malo detaljnije upute, kako bi susreti protekli što povoljnije i jednostavnije za sve. Kako trenutna situacija od svih nas zahtijeva pridržavanje navedenih preporuka, ljubazno vas molimo da ih pažljivo pročitate.

PREGLED ZA UPIS U 1. RAZRED

Pregled se obavlja isključivo prema upisnom području (vidi adrese na kraju teksta). Pregled prije upisa u 1. razred osnovne škole sastoji se od dva dijela: u matičnoj školi (pedagoški) i u školskoj ambulanti (zdravstveni sistematski).

Sistematski pregled obavlja se u školskoj ambulanti kod dr. Lare Dadić (adresa Kruge 44 – DZ Trnje). Za sistematski pregled možete se naručiti preko sustava Terminko (www.terminko.hr) ili  telefonom kod sestre Zorane (01/6156-019) na neparne datume od 14.00-19.30 h, a na parne datume od 8.00 h – 13.30 h.

Za djecu koja pripadaju upisnom području OŠ Rapska pedagoški pregled i upis obavlja se u školi kod pedagoga. Za rezervaciju termina potrebno je prijaviti se u Vaš Google (Gmail) račun te kliknuti na ovu poveznicu. Pronađite i odaberite Vaš željeni termin te upišite:

 1. Ime i prezime djeteta
 2. Vaše ime i prezime
 3. Vaš broj telefona.

Klikom na “Spremi”, rezervirali ste Vaš termin.

PRVI TERMINI (od 9. do 11. ožujka) REZERVIRANI SU ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU (LANJSKE ODGODE I DJECA S NALAZIMA) KAKO BI KOMISIJA MOGLA NA VRIJEME ODREDITI OBLIK ŠKOLOVANJA. MOLIM DA OSTALU DJECU RODITELJI PRIJAVLJUJU U TERMINIMA NAKON 16. OŽUJKA.

 

UPIS U OSNOVNU ŠKOLU RAPSKA ZA UČENIKE S DRUGIH UPISNIH PODRUČJA

Mole se svi roditelji/skrbnici koji žele upisati dijete u 1. razred OŠ Rapska, a dolaze s drugih
upisnih područja, da testiranje i upis provedu u svojim matičnim školama, odnosno prema
upisnom području kojem pripadaju. Nakon provedenog testiranja i upisa u matičnoj školi,
podnose zamolbu Učiteljskom vijeću za preseljenje djeteta u OŠ Rapska na e-mail adresu:
ured@os-rapska-zg.skole.hr.

Zamolbe se zaprimaju do 18. lipnja 2021.

PRIJE PREGLEDA I UPISA U ŠKOLI ZA UPIS U 1. RAZRED

Roditelji trebaju preuzeti informacije na sljedećim poveznicama:

 1. Informacije o izbornoj nastavi informatike za niže razrede
 2. Informacije o izbornoj nastavi vjeronauka
 3. Pismo za roditelje prije polaska u školu

 

S obzirom na to da učenici od prvog razreda osnovne škole imaju mogućnost pohađanja izbornih predmeta – Vjeronauk (rimokatolički ili islamski) i Informatika, molimo Vas da do dana testiranja donesete odluku o pohađanju navedenih izbornih predmeta kako biste mogli popuniti suglasnosti.

 

Obvezna dokumentacija koju trebate donijeti na pregled u školu:

 • Kopiju rodnog lista
 • OIB djeteta
 • Potvrda za ostvarivanje prava produženog boravka

 

Prioritet pri uključivanju u produženi boravak imaju:

– djeca čija su oba roditelja zaposlena ili dijete/djeca zaposlenoga samohranog roditelja, koji koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi

– djeca invalida Domovinskog rata, ako je drugi roditelj zaposlen

– djeca s teškoćama u razvoju

– djeca bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja

– djeca koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima

– djeca koja primaju dječji doplatak.

 

Za stjecanje prava na produženi boravak potrebno donijeti potvrde o zaposlenju za oba roditelja ili potvrde Centra za socijalnu skrb koje dokazuju gore navedene kategorije-

 

Ako postoji dodatna dokumentacija i nju je potrebno priložiti. Dodatna dokumentacija može biti:

 • Ako dijete nije na popisu školskih obveznika (APIS), potrebno je poslati Potvrdu o prebivalištu djeteta. Popis školskih obveznika utvrđuje Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba prema prebivalištu po rođenju djeteta.
 • Dodatna psihološko – logopedska dokumentacija i/ili mišljenje stručnog tima dječjeg vrtića koja je potrebna za utvrđivanje primjerenog oblik školovanja (odgoda upisa, prijevremeni upis, promjena oblika školovanja).

 

OVE GODINE NOVINA JE DA ĆE SE PREGLEDI I UPISI ODVIJATI U ISTO VRIJEME U OŠ RAPSKA.

 

Prije dolaska na testiranje molimo roditelje:

 • da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi SARS-COV2 virusom (COVID-19),
 • da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo SARS-COV2 virusom (COVID-19).

Mjerenje temperature ćemo provoditi beskontaktno na ulazu u ustanovu, i djetetu i pratnji – febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni.

Nakon utvrđivanja termina za testiranje u školi, jedan roditelj/skrbnik s djetetom dolazi u OŠ Rapska u dogovoreno vrijeme na sljedeći način:

 • Ulazak na glavni ulaz škole u dogovoreno vrijeme; na ulazu stranke dočekuje stručni suradnik ili drugi djelatnik škole.
 • Prilikom ulaska u školu obavezna dezinfekcija ruku i mjerenje tjelesne temperature (febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni).
 • Prilikom testiranja, stranke i stručno povjerenstvo pridržavat će se mjera zaštite propisanih od strane HZJZ s naglaskom na držanje fizičke distance.
 • Nošenje zaštitne maske je obavezno.

 

PREGLED:

 

 • Dijete ulazi samo, iznimno s roditeljem koji se u tom slučaju smješta na propisanoj udaljenosti od provoditelja ispitivanja.
 • Za vrijeme pregleda roditelj popunjava upitnik za roditelje, upitnik o pohađanju izborne nastave vjeronauka i informatike te iste ostavlja u čekaonici.
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod popunjavanja upitnika.

 

Testiranje će trajati do 30 minuta. Mole se svi roditelji/skrbnici da poštuju svoj dogovoreni termin i da na testiranje ne kasne.

Ukoliko imate upite o upisu u prvi razred možete ih uputiti na e-mail: upisiu1razredrapska@gmail.com

 

Školski obveznici su sva djeca koja do 1. travnja 2021. imaju navršenih 6 godina života.

Iznimno se u prvi razred mogu upisati i djeca rođena nakon 01. travnja 2015. godine uz prethodnu suglasnost Gradskog ureda.

 

PRIJEVREMENI UPISI

 

Obavještavamo roditelje/skrbnike da popunjene zahtjeve za prijevremeni upis mogu poslati ili na električku poštu: obrazovanje@zagreb.hr ili zemaljskom poštom na Gradski ured za obrazovanje, Ilica 25, 10000 Zagreb.

Zahtjev za prijevremeni upis možete preuzeti ovdje:
http://www.zagreb.hr/userdocsimages/arhiva/odgoj_obrazovanje_spot/Obrazac 6 -zahtjev za prijevremeni upis (1).pdf

 

Upisno područje Osnovne škole Rapska obuhvaća sljedeće ulice:

Av. M. Držića od broja 1 do 65, Brijunska ul., Čiovska ul., Dubravkin trg, , Hvarska ul., Korčulanska ul., Kornatska ul., Lopudska ul., Mljetska ul., Murterska ul., Olipska ul., Paška ul., Pašmanska ul., Pelješka ul., Radnička cesta od broja 1 do 77A i od broja 10 do 82, Rapska ul., Supilova ul., Šipanska ul., Šoltanska ul., Trg L. Botića, Ugljanska ul., Ul. A. Čubranovića, Ul. D. Ranjine, Ul. F. Folnegovića, Ul. grada Vukovara od broja 241 do 271 i od broja 242 do 282, Ul. I. Bunića, Ul. M. Pucića, Ul. M. Vetranića, Ul. P. Budmanija, Ul. P. Hektorovića, Ul. P. Sorkočevića, , Ul. P. Zoranića, Ul. S. Brusine, Ul. Š. Menčetića, Ul. V. Heinzela od broja 56 do 78, Zlarinska ul. i Zmajanska ul.

 

O svim dopunama i izmjenama ove obavijesti bit ćete pravovremeno obaviješteni. Upućujemo Vas da i dalje redovito pratite našu mrežnu stranicu os-rapska.hr